Sojova alternativa

Sójová alternatíva smotany 17 % tuku 250 ml BIO PROVAMEL

Bio sójová náhrada smotany Provamel obsahuje 17% tuku a je rastlinnou alternatívou mliečnej smotany. Pri varení ju možno použiť ako bežne dostupnú smotanu. Neobsahuje laktózu a je úplne vegánska. Viac

  • 1,62€ / 0,65 € za 100 ml
  • Výrobca: Provamel
  • Kód produktu:531006
  • Dostupnosť:Skladom

Smotana je výborným pomocníkom pri varení aj pečení, neodporúčame ju ale na šľahanie kvôli nižšiemu obsahu tuku.

Využitie

  • polievky - pridajte alternatívu smotany do vašej obľúbenej polievky, jej chuť bude vďaka nej plná a jemnejšia
  • omáčky - sójová alternatíva smotany môže byť aj základom smotanových omáčok
  • dezerty - pri výrobe zmrzliny alebo napríklad talianskej špeciality panna cotta skúste použiť namiesto mliečnej smotany tú sójovú, chuť dezertov zostane rovnako výborná ako predtým
  • zapekanie - smotana od Provamel funguje pri zapekaní zemiakov alebo cestovín rovnako dobre ako tá bežná mliečna
  • nápoje - káva alebo smoothie, oboje možno zjemniť sójovou smotanou
  • dresingy - ak je váš dresing príliš hustý, možno ho zriediť alternatívou smotany

Biopotraviny sú systematicky a prísne kontrolované podľa platnej legislatívy a len na základe vydanej certifikácie môžu byť takto označované. Biokvalitu týchto potravín uvítajú obzvlášť zákazníci, ktorí sa zaujímajú o udržateľný systém hospodárenia a ekologické poľnohospodárstvo.

 

 

Zloženie

Voda, slnečnicový olej* 15 %, lúpané SÓJOVÉ BOBY* 7,9 %, ryža*, emulgátor sójový lecitín, stabilizátor: guarová guma*, jedlá morská soľ. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.

 

Skladovanie

Po otvorení uchovávajte v chladničke (max.7 °C) a spotrebujte do 5 dní.

 

Výživová hodnota na 100 g

Energia: 759 kJ / 184 kcal

Tuky: 17 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 2 g

Sacharidy: 4,3 g - z toho cukry: 2 g

Bielkoviny: 3 g

Soľ: 0,14 g
 
 
Alergény
 
Sójové bôby
 
 
Krajina pôvodu
 
EÚ / Mimo EÚ

Napísať recenziu

Na napísanie recenzie sa musíte prihlásiť alebo registrovať