Jednou zo zložiek je ryžová múka, ktorá sa vyrába mletím ryže. Najčastejším typom ryže je ryža siata, ktorá zaisťuje jednu z najpoužívanejších potravín na svete. Ryžou sa totiž živí až 1 populácia. Ryžová múka prináša nové kulinárske možnosti do kuchyne celiatikov.
Využitie
- pečivo - chlieb alebo sladkosti, s bezlepkovou múkou môžete pri pečení pracovať rovnako ako s bežnou múkou
- zahusťovanie - môžete s ňou pokrmy aj zahusťovať
- vyprážanie - lievance, zemiakové placky, napríklad aj palacinky dobre chutia pripravené z bezlepkovej múky
- knedle, cestoviny, halušky - múku dobre využijete aj pri príprave varených príloh
Zloženie
Kukuřičný škrob, zemiakový škrob, modifikovaný kukuřičný škrob, rýžová múka, cukor
Skladovanie
Skladujte v suchu a relatívnej vlhkosti vzduchu najviac 75 %.
Výživová hodnota na 100 g
Energia: 1510 kJ / 356 kcal
Tuky: 0,2 g - z toho nasýené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 87,4 g - z toho cukry: 3,3 g
Bielkoviny: 1 g
Soľ: 0 g
Krajina pôvodu
Česká republika