Kukurica

Kukurica na výrobu pukancov 200 g BIO COUNTRY LIFE

Pripravte si domáce pukance v biokvalite. Môžete ich urobiť na slano aj na sladko. Obľúbená pochúťka k filmu. Jednoduchá a rýchla príprava v hrnci alebo mikrovlnke. Viac

  • 1,20€ / 0,6 € za 100 g
  • Výrobca: Country Life
  • Kód produktu:110031
  • Dostupnosť:Skladom

Pukancom sa niekedy tiež hovorí pražená kukurica alebo kukuričné pukance. Vyrobiť ich možno v mikrovlnke, v stroji na pukance alebo v hrnci s pokrievkou. Zahriatím zrniek kukurice dôjde k ich prasknutiu a zároveň sa škrob v nich premení na penu. Po vypukaní sa ochucujú na sladko aj na slano.

Využitie

  • sladké farebné pukance - v mikrovlnke nechajte kukuricu vypukať, 1/4 hrnčeka masla a 3 lyžice sirupu alebo medu pomaly zahrievajte v hrnci, kým sa maslo rozpustí, pridajte 1/2 hrnčeka cukru a 85 g želatíny, farbu získate z farby sirupu alebo do zmesi dajte potravinárske farbivo, zmes varte 5 minút, potom ju zmiešajte s pukancami a dajte na 10 minút zapiecť do rúry
  • slané pukance - maslo zmiešajte s roztlačeným cesnakom, soľou a čerstvými bylinkami, dajte ho na dno kastróla, zasypte kukuricou a nechajte vypukať, po prvom pukanci hrncom zatraste
  • dekorácia - pukanec má zaujímavý tvar akoby bieleho kvetu, zaujímavo vyzerá napríklad nalepený na vencoch

Biopotraviny sú systematicky a prísne kontrolované podľa platnej legislatívy a len na základe vydanej certifikácie môžu byť takto označované. Biokvalitu týchto potravín uvítajú obzvlášť zákazníci, ktorí sa zaujímajú o udržateľný systém hospodárenia a ekologické poľnohospodárstvo.

 

Zloženie

Kukurica*. Môže obsahovať stopy lepku a sóje. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.

 

Skladovanie 

Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.

 

Výživová hodnota na 100 g

Energia: 1673 kJ / 396 kcal
Tuky: 4 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 1 g
Sacharidy: 76 g - z toho cukry: 2 g
Bielkoviny: 9 g
Soľ: 0,02 g
 
 
Krajina pôvodu
 
Turecko

Napísať recenziu

Na napísanie recenzie sa musíte prihlásiť alebo registrovať