Drozdie

Droždie lahôdkové 150 g COUNTRY LIFE

Lahôdkové droždie je výborný pomocník v kuchyni - ochutí a zvýrazní chuť jedla. Ide prirodzene o bezlepkovú potravinu pripomínajúcu chuťou aj vôňou parmezán. Lahôdkové droždie je deaktivované - nedá sa teda použiť na kysnutie. Výborne dochutí nátierky, omáčky, rizotá, pestá ... Viac

  • 2,54€ / 1,7 € za 100 g
  • Výrobca: Country Life
  • Kód produktu:492006
  • Dostupnosť:Skladom

Lahôdkové droždie sa vyrába na substráte bohatom na cukry - môže to byť napríklad melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae sa nechajú niekoľko dní premnožiť. Potom sa zmes suší do podoby jemných vločiek a pri sušení zľahka ohrieva na teplotu mierne prevyšujúcu 40 ° C, aby sa droždie deaktivovalo.

Použitie

  • karbonátky
    - pridajte 2 lyžice (alebo viac, podľa chuti) k svojmu obľúbenému receptu
  • drožďová nátierka 
    - zmiešajte droždie so zmixovaným údeným tofu a trochou olivového oleja, pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a sušené alebo čerstvé bylinky
  • vajíčková nátierka 
    - restujte nakrájanú cibuľu na 2 lyžiciach olivového oleja, pridajte 3-4 vajíčka a premiešajte, dochuťte 2 lyžicami lahôdkového droždia, soľou, korením a bylinkami
  • bazalkové pesto 
    - rozmixujte 30 g bazalky, 30 g píniových orieškov, 20 g lahôdkového droždia, 80 ml olivového oleja, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžicu citrónovej šťavy a 1 lyžičku soli (nebojte sa experimentovať a vyskúšajte rôzne druhy byliniek a orieškov - napríklad hladkolistú petržlenovú vňať s kešu orieškami)
  • smotanové omáčky
  • rizotá
  • šaláty
  • dusená zelenina
  • strukovinové jedlá
  • na chlieb natretý maslom alebo tvarohom

 

 
Zloženie
 
Sušené kvasnice. Môže obsahovať stopy lepku.

 

Skladovanie 
 
Skladujte pri teplote do 20 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
 
 
Výživová hodnota na 100 g
 
Energia: 1370 kJ / 327 kcal
Tuky: 5 g - z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,7 g
Sacharidy: 9 g - z toho cukry: 8 g
Bielkoviny: 49 g
Soľ: 0,5 g

 

Krajina pôvodu

Francúzsko

Napísať recenziu

Na napísanie recenzie sa musíte prihlásiť alebo registrovať