Špagety Aglio Olio e Peperoncino

Špagety Aglio Olio e Peperoncino

 

 

 

 

 

 

Špagety Girolomoni majú vynikajúcu chuť a po dodržaní doby varenia zostávajú skutočne “al dente”. Bez nich by to boli špagety Aglio Olio e Peperoncino. Ale s nimi sú to “unikátne” špagety Aglio Olio e Peperoncino.

 

Ingrediencie

 

Cestoviny špagety semolinové BIO GIROLOMONI        250 g                                                          

Cesnak – strúčik – pokrájané na drobné kúsky         6 kusov                                                                   

Čili paprička – pokrájaná na drobné kúsky         2 - 3 kusy                                                                     

Olej olivový – lyžica        6

Petržlen – vňať, alebo Bazalka – lístok                                    

Soľ                         

 

Postup

 

Cesnak nakrajáme na malinké kúsky. Pridáme štipku soli a necháme 1-2 minúty odstáť. Cesnak pustí šťavu a vznikne kompaktná cesnak pasta. Pokrajáme čili papričky na drobné kúsky. Špagety vložíme do osolenej vriacej vody. Na panvici zahrejeme olej. Po zahriatí oleja znížime na veľmi miernu teplotu. Pridáme cesnak pastu a čili papričky. Restujeme na oleji pri veľmi miernej teplote. Keď začnete cítiť vôňu čili papričiek pridajte do panvice polouvarené špagety. Podlejte vodou z hrnca a premiešajte. Pridajte teplotu a dovarte špagety na panvici podľa minutáže na obale. Voda zo špagiet by sa mala odpariť. Zostať by mala zredukovaná omáčka “aglio e olio”. Na záver špagety pokvapkajte olivovým olejom lisovaným za studena. Posypte posekanou petržlenovou, alebo ozdobte lístkami bazalky. V našom prevedení sme pridali aj strúhaný syr parmezánového typu.

 

Dobrú chuť !